10 λόγοι για να επιλέξεις Κρητικό Ελαιόλαδο

s10 λόγοι για να επιλέξεις Κρητικό Ελαιόλαδο

Το Κρητικό Ελαιόλαδο θεωρείται ένα από τα πιο πλούσια σε αρώματα ελαιόλαδο και με πάρα πολλά ωφέλιμα συστατικά για τον άνθρωπο και την υγεία του.

Φυσικός χυμός Ελιάς

Είναι ο φυσικός χυμός της ελιάς αφού είναι το μοναδικό έλαιο που εξάγεται με μηχανικό τρόπο και όχι με χημική διαδικασία όπως τα υπόλοιπα φυτικά λίπη

Υψηλή ποιότητα

Είναι υψηλής ποιότητας μιας και το 90% του παραγόμενου Κρητικού Ελαιολάδου είναι εξαιρετικά παρθένο.

Υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά και αυτό οφείλεται στις ιδιαίτερες εδαφοκλιματικές συν΄θήκες της Κρήτης αλλά και στην κυρίως καλλιεργούμενη ποικιλία Κορωνέικη.

Κύριο συστατικό Κρητικής Διατροφής

Είναι το κύριο συστατικό της Κρητικής Διατροφής, η οποία προσφέρει μακροζωία και ευεξία και αποτελεί την βάση της περίφημης Μεσογειακής Διατροφής.

Αύξηση “καλής” Χοληστερίνης, μείωση “κακής”

Βοηθά στον έλεγχο της χοληστερίνης, αφού αυξάνει την “καλή” χοληστερίνη (HDL) και κρατά σε χαμηλά επίπεδα την “κακή” χοληστερίνη (LDL). Προστατεύει τον οργανισμό από καρδιακά νοσήματα και μορφές καρκίνου λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Δεν οξειδώνεται

Δεν οξειδώνεται όπως τα υπόλοιπα φυτικά λίπη, χάρη στα μονοακόρεστα φυσικά οξέα που περιέχει σε αφθονία και έτσι το καθιστά ιδανικό για μαγείρεμα και το πιο υγιεινό λάδι για τηγάνισμα.

Ποικιλία γεύσεων

Είναι πολύ εύκολο να ανακαλύψετε την γεύση που σας ταιριάζει, μέσα από μια μεγάλη γκάμα ποικιλιών του Κρητικού Ελαιολάδου. Στην Κρήτη υπάρχουν χαρακτηρισμένα 9 ελαιόλαδα ως Προϊόντα Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) και 1 Προϊόν Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ).

Ποικιλίες βιολογικών Κρητικών Ελαιολάδων

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία βιολογικού Κρητικού ελαιολάδου. Πολλοί ελαιώνες στην Κρήτη υιοθέτησαν τη βιολογική καλλιέργεια και ο αριθμός τους συνεχώς αυξάνεται.

Διεθνώς αναγνωρισμένο

Είναι διεθνώς αναγνωρισμένο για την ποιότητα και την πλούσια φυσική γεύση του. Κάθε χρόνο παράγονται εξαιρετικά κρητικά ελαιόλαδα που διακρίνονται σε γνωστούς διεθνείς διαγωνισμούς.

Αυθεντική γεύση Κρήτης

Όταν γεύεσαι το Κρητικό ελαιόλαδα, γεύεσαι την αυθεντική γεύση του μύθου, της ιστορίας, του πολιτισμού και της παράδοσης του νησιού του Δία και του Μίνωα.